середа, 13 лютого 2019 22:27

Кабмін повернув Супрун повноваження з одним "але"

Кабмін повернув Супрун повноваження з одним "але"
Супрун повернули повноваження. Фото: Уніан

Кабінет Міністрів дозволив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України, крім виняткових повноважень міністра як члена Кабміну.

Відповідне розпорядження ухвалили у середу, 13 лютого. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Це розпорядження є консолідованим рішенням уряду, що дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ України. Цей винятковий крок Кабінету Міністрів України є відповіддю на те, що робота Міністерства була заблокована рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відступає епідемія кору

Як зазначається, розпорядження уряду дозволяє затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні ОХМАТДИТ, закупівлю обладнання та приймати інші невідкладні рішення. Ці документи будуть підписані найближчим часом.

5 лютого Окружний адмінсуд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. Рішення ухвалили за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

У суді пояснили, що відсторонили Супрун через її американське громадянство.

Президент Петро Порошенко підтримав Супрун та нагадав, що дав їй громадянство України перед тим, як вона стала виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Кабмін подав апеляцію на рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін повернув Супрун повноваження з одним "але"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі