вівторок, 21 листопада 2006 16:48

Через Росію Польща щодня втрачає мільйон євро

Збитки Польщі через введену в кінці 2005р Росією заборону на імпорт польської м"ясної продукції складають 1 млн євро за день і близько 400 млн євро за рік. Росія заборонила ввіз польського м"яса через недотримання санітарних вимог. Такі дані навів міністр сільського господарства Польщі Анджей Леппер. Він заявив, що Польща виконала всі санітарні вимоги і вважає, що наступний крок у вирішенні торгових розбіжностей з приводу імпорту м"ясної продукції за Росією.

За словами міністра, зробили все для дотримання санітарних стандартів, проте Росія "не представила ніяких конкретних доказів", тільки "загальні зауваження".

Напередодні комісар ЄС з питань охорони здоров"я і захисту прав споживачів Маркос Кіпріану запропонував свої послуги як посередника в переговорах з цього питання. Російська сторона відкинула цю пропозицію.

Це дуже добре, що ЄС залучили в цей процес, заявив Леппер, додавши, що "наступний крок повинна зробити Росія".

Зараз експерти ЄС проводять перевірку дотримання санітарних норм Польщею. Результати оголосять 23 листопада цього року.

Нагадаємо, Польща відмовляється зняти вето на початок переговорів між ЄС і Росією в рамках нової партнерської угоди. Варшава вимагає, щоб Росія зняла заборону на ввезення м"яса і сільгосппродукції з Польщі. Крім цього вона хоче від Росії ратифікації Енергетичної хартії.

На переговорах Росії і ЄС, які повинні початися в кінці цього тижня, обговорюватимуть новий базовий документ, покликаний замінити Угоду про партнерство і співпрацю, підписане ще в 1997р, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Через Росію Польща щодня втрачає мільйон євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі