пʼятниця, 10 березня 2023 16:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Відома доля восьми ракет РФ, які не долетіли до "цілей" 9 березня

Відома доля восьми ракет РФ, які не долетіли до "цілей" 9 березня
Частина російських ракет самознищилася. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Вісім керованих авіаційних ракет, які Росія запустила по Україні напередодні, не досягли своїх цілей.

Проти них застосували "певні заходи" з протидії. Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в телемарафоні "Єдині новини 10 березня, передає Gazeta.ua.

За його словами, ефективність роботи протиповітряної оборони під час останньої масованої атаки є високою для наявних засобів озброєння в Україні.

"Тому що із 48 крилатих ракет збито 34. Це те, що ППО може збивати тими засобами, які є на озброєнні. Плюс ще додайте чотири "Шахеди", плюс ще додайте вісім керованих авіаційних ракет, які не досягли своїх цілей... Вони не долетіли, розірвались, самоліквідувались. Тому це гарний показник при такій великій атаці зі всіх сторін різними типами ракет", – сказав речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жалюгідна тактика" ‒ Зеленський відреагував на масовану російську атаку 9 березня

За його словами, інформація щодо виробництва "Кинджалів" у Росії є суперечливою, але однозначним є те, що такі ракети не робляться швидко.

"Скільки по часу – важко сказати, будь-яка така ракета високотехнологічна - це як безпілотний літак. Думаю, що не один день, не один тиждень робиться ракета", – зазначив Ігнат.

У ніч на 9 березня російська армія завдала масованого удару по Україні. Атакувала ракетами та дронами низку областей: Дніпропетровську, Житомирську, Кіровоградську, Харківську, Сумську, Вінницьку, Львівську, Івано-Франківську, Одеську, Запорізьку області та Київ.

Атака забрала життя п'ятьох мирних людей на Львівщині. Ракета поцілила по будинках у селі Золочівського району. З двох родин в живих залишився лише пес.

Внаслідок ворожих обстрілів постраждали три теплоелектростанції. До масованого обстрілу України 9 березня ворог готувався місяць, заявили в розвідці.

Під час останньої масованої атаки Росія випустила по Україні близько $600 млн. Тоді як від початку масованих обстрілів української інфраструктури з 10 жовтня 2022-го окупанти витратили 821 ракету різного типу, загальною вартістю майже $7,5 млрд, порахувала "Економічна правда".

Зараз ви читаєте новину «Відома доля восьми ракет РФ, які не долетіли до "цілей" 9 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі