середа, 06 лютого 2008 17:45

Ізраїль зміцнить кордон з Єгиптом

Керівництво Ізраїлю в середу вирішило почати будівництво додаткових укріплень на кордоні з Єгиптом, повідомляє The Jerusalem Post.

Ізраїль стурбований тим, що на Сінайський півострів могли проникнути палестинські бойовики під час прориву палестинцями єгипетського кордону в кінці січня.

Цей план був прийнятий на засіданні, в якому брали участь прем"єр-міністр країни Ехуд Ольмерт, міністри оборони та закордонних справ, - Ехуд Барак і Ципі Лівні, а також представники служб безпеки.

Спочатку Ізраїль приступить до будівництва двох ділянок огорожі відповідно до проекту, представленого Бараком. Перша секція буде побудована поряд з курортним містом Ейлат, друга - поряд з районом Нітзана, в центрі 250-кілометрової ділянки кордону з Єгиптом, який проходить по пустелі.

Прес-секретар ізраїльського уряду Марк Регев відмовився давати коментарі з цього питання, повідомляє AFP.

Зустріч, на якій було ухвалено рішення про будівництво додаткових захисних споруд на кордоні з Єгиптом, відбулася наступного дня після того, як збройне крило палестинського угрупування ХАМАС узяло на себе відповідальність за теракт в ізраїльському місті Дімона в понеділок, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль зміцнить кордон з Єгиптом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі