середа, 10 квітня 2024 12:49

Із законопроєкту про мобілізацію вилучили норми про нові виплати військовим - нардеп

Із законопроєкту про мобілізацію вилучили норми про нові виплати військовим - нардеп
У парламенті розглядають новий законопроєкт про мобілізацію. Фото: glavcom.ua

Із законопроєкту про мобілізацію вилучили норми про фінансове заохочення військових, які вже воюють на фронті.

Таке рішення ввечері 9 квітня ухвалив Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ухилянтів хочуть позбавляти права керування авто

"До речі про кешбек за бюджетні гроші. Вчора з законопроєкту про мобілізацію викинули в останню мить норми про фінансове заохочення тих, хто вже на фронті. Вони були схвалені, але в останню мить прибрали", - зазначив нардеп.

За його словами, це була позиція уряду. Єдиним аргументом назвали брак грошей.

"Так ось, ці заходи в рік вартували не більше ніж 20-40 млрд грн, які наші "генії економічної думки" в особі Свириденко, Шурми і інших хотіли взяти з бюджету на програму кешбеку. Абсолютно популістичну історію", - наголосив Железняк.

Демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію. Її розглянуть окремо. Про це просив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

У висновку Комітет доручив Кабінету Міністрів впродовж восьми місяців з дня опублікування законодавчого акту розробити і внести на розгляд законопроєкт щодо удосконалення механізмів ротації військовослужбовців під час воєнного стану, їх демобілізації та медико-соціальної реабілітації.

Зараз ви читаєте новину «Із законопроєкту про мобілізацію вилучили норми про нові виплати військовим - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі