пʼятниця, 12 листопада 2010 14:11

Італійський художник видав комікси про Голодомор

Італійський художник видав комікси про Голодомор

У Франції вийшла друком книга коміксів "Українські зошити (спогади про радянські часи)", в якій розповідається зокрема про Голодомор 1932-1933 років. Автор - відомий італійський художник Іґорт - уже розпродав 10 тисяч примірників цієї книги в Італії.

Незабаром збірка ілюстрованих оповідей і споминів українців про недавнє минуле вийде у світ англійською, німецькою та іспанською мовами.

Автор, який впродовж двох років мандрував містами й селами Східної та Південної України, заявив: "Я відчув справжній шок від того, що побачив та почув. Зі мною вперше таке сталося... І я тоді подзвонив своєму видавцеві і сказав, що хочу робити іншу книгу", - розповів він.

Приголомшливо новою інформацією стала для Іґорта тема Голодомору. До приїзду в Україну він ніколи не чув про штучний голод, організований комуністичною владою тодішнього СРСР, що забрав життя мільйонів українців.

Іґорт розповів: "Я також маю короткий фільм на 3 хвилини, де можна побачити справжні обличчя моїх героїв. Один із них, Микола Васильович, просто на вулиці почав плакати. Це було приголомшливо, цей неймовірний, не висловлений біль".

"Українські зошити" - принципово новий для автора жанр. Художник повідомив, що в його творчому житті вперше так сталося, щоб тема несподівано зацікавила настільки, що змусила на якийсь час відмовитися від решти творчих планів.

За відгуками фахівців та аматорів жанру, Іґорт є одним із найпомітніших італійських художників, які спеціалізуються на коміксах. Він має численні призи, а також власне видавництво CoconinoPress.

BBC

Зараз ви читаєте новину «Італійський художник видав комікси про Голодомор ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі