вівторок, 08 жовтня 2024 07:38

ISW: хакери влаштували масштабну атаку на російську пропаганду

ISW: хакери влаштували масштабну атаку на російську пропаганду
Хакери атакували ВГТРК. Фото: pixabay.com

7 жовтня хакери влаштували масштабну атаку на інфраструктуру російських державних медіа.

Зламали понад 80 регіональних пропагандистських телерадіокомпаній, пише Інститут вивчення війни (ISW).

Хакери можуть бути пов'язані з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакерське угруповання взяло на себе відповідальність за атаку на російських пропагандистів

Припинилося мовлення російських державних телеканалів "Россия-24", "Россия Культура", "Карусель", а також близько 80 регіональних телерадіокомпаній.

Джерело у галузі інформаційної безпеки Росії каже, що кібератаку здійснила хакерська група sudo rm-RF. Ймовірно, вона пов'язана з Україною. Назва групи є алюзією на команду в операційній системі Linux, яка призначена для повного видалення файлів.

Експерт з інформаційної безпеки сказав російським ЗМІ, що хакери могли використати тип вірусу-шифрувальника, який видаляє файли, а не просто шифрує їх. ВГТРК тепер доведеться закрити вразливість, а також відновити резервні копії своїх систем.

На російський пропагандистський ресурс ВГТРК влаштували хакерську атаку. Сталися збої в інтернет-мовленні. При спробі подивитися "Россия 1" отримують повідомлення про "мережеву помилку". Не працювало онлайн-мовлення каналу "Россия 24".

Зараз ви читаєте новину «ISW: хакери влаштували масштабну атаку на російську пропаганду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі