четвер, 29 жовтня 2009 12:46

Іран погодився збагачувати свій уран за кордоном

Іран погодився збагачувати свій уран за кордоном
Іран готовий до співробітництва з іноземними державами щодо дозбагачення свого урану за кордоном.

Про це повідомляє в четвер, 29 жовтня, з посиланням на заяву президента країни Махмуда Ахмадінеджада агентство AFP.

За даними агентства, в ефірі національного телебачення президент Ісламської республіки заявив про те, що Тегеран вітає ініціативу Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) і "готовий до обміну (ядерним) паливом і співпраці" з провідними світовими державами.

Нагадаємо, МАГАТЕ на зустрічі 21 жовтня у Відні за участю Ірану, Франції, Росії та США розробило пакет пропозицій про постачання ядерного палива для тегеранського дослідницького реактора. Москва, Париж і Вашингтон 23 жовтня заявили про своє схвалення ініціатив атомного відомства.

Пропозиції МАГАТЕ передбачають, що вихідним матеріалом для запланованого до постачання в Іран закордонного ядерного палива послужить 1,2 тонни низькозбагаченого урану, напрацьованого на підприємстві в Натанзі (Іран), який буде дозбагачено в Росії, а потім у Франції виготовлять паливні збірки, які в подальшому нададуть Ірану, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Іран погодився збагачувати свій уран за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі