понеділок, 19 жовтня 2009 14:34

Іран пригрозив війною Британії і США?

Іран пригрозив війною Британії і США?

Іранський головнокомандуючий Мохамад Пакпоур звинуватив Америку і Британію у теракті проти воєнізованого іранського Корпусу стражів ісламської революції (КСІР). Внаслідок вибуху загинуло понад 40 людей, включаючи генералів, повідомляє The Telegraph.

"Терористів тренували в сусідній країні американці та британці", - сказав Пакпоур, який є командиром наземних сил "Охорони".

Пакпоур, чиїм заступником був загиблий генерал Ноур Алі Шоуштарі, погрожує помстою.

"Стражі ісламської революції дадуть дуже жорстоку і нищівну відповідь цьому угрупованню. Настільки сильну, що воно більше не зможе проводити таких терактів в цій країні", - пригрозив Пакпоур.

Кілька років тому пролунала інформація, що адміністрація Буша фінансувала військове угруповання Джундула, яке взяло на себе відповідальність за цей теракт.

Терорист-смертник заклав детонатор в спортивному залі у провінції Систан і Балуджистан на кордоні з Пакистаном, де офіцери КСІР зустрічались з лідерами місцевого населення з метою пропаганди етнічної єдності.

Іранське телебачення сьогодні оголосило, що в результаті теракту загинуло щонайменше 42 людини, включаючи 10 лідерів місцевого населення, як мінімум 5 старших офіцерів, а також десятки поранених. Постраждалих відвезли до найближчих лікарень.

У неділю ввечері, до Тегерану було викликано пакистанського дипломата і проінформовано, що Іран володіє інформацією про перетин кордону терористом.

Уряд Пакистану засудив теракт, а міністр закордонних справ заперечив інформацію про причетність своєї країни до трагедії.

"Ми прагнемо покласти край цьому кровопролиттю", - повідомив міністр.

США також заперечили свою причетність до теракту, який засудив держдепартамент і Міністерство закордонних справ.

Теракт поставив під загрозу відновлення переговорів щодо ядерної програми Ірану.

Представник Комітету з атомної енергетики Ірану сказав, що переговори з Росією, США і Францією не приведуть до закриття програми з нарощення урану.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Іран пригрозив війною Британії і США?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі