понеділок, 07 квітня 2008 11:05

Іран отримав пропозицію США про відновлення переговорів по Іраку

США направили Ірану офіційний запит на проведення чергового раунду переговорів по проблемах безпеки в Іраку, повідомив в понеділок офіційний представник МЗС Ірану Мохаммад Алі Хоссейні.

"Ми отримали офіційний запит від американської сторони на проведення нового раунду переговорів по Іраку і в даний час вивчаємо пропозицію США", - сказав журналістам іранський дипломат.

Четвертий раунд переговорів повинен був відбутися 6 березня в Багдаді на рівні експертів. Іранська делегація на чолі з генеральним директором відділу з питань Близького сходу Вищої ради національної безпеки Ірану Резою Амірі Могаддамом прибула 5 березня в іракську столицю, проте США заявили, що не готові брати участь в переговорному процесі, зіславшись на технічні проблеми.

Четвертий раунд переговорів США-Іран по Іраку відкладається вже вдруге. Раніше планувалося, що він відбудеться в середині лютого, але дата переговорів була перенесена Іраном також "через технічні причини".

Тегеран і Вашингтон літом 2007 року в Багдаді на рівні послів і експертів провели три раунди переговорів по Іраку. Головним їх підсумком стала домовленість про створення спільного тристороннього комітету з врегулювання проблем безпеки в Іраку і зміцнення обороноздатності країни.

Американо-іранські переговори в іракській столиці стали першим прямим контактом офіційних представників США та Ірану після розриву діпвідносин в 1979 році, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Іран отримав пропозицію США про відновлення переговорів по Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі