неділя, 01 липня 2007 14:12

Іран критикує нову посаду Блера

Тегеран вітає вступ Гордона Брауна на посаду прем"єр- міністра Великобританії. Про це сьогодні заявив на прес- конференції офіційний представник МЗС Ісламської Республіки Мохаммад Алі Хосейні.

"Ми вітаємо призначення Гордона Брауна прем"єр-міністром Великобританії і сподіваємося, що новий лейбористський уряд цієї країни займе конструктивнішу і неупереджену позицію щодо регіональних і міжнародних проблем", - сказав іранський дипломат.

Одночасно Хосейні піддав критиці призначення Тоні Блера спецпредставником близькосхідного "квартету". "Блер не володіє хорошою репутацією в регіоні, і я не думаю, що він зробить позитивний вплив на розвиток ситуації в нім", - відзначив він.

Відносини між Тегераном і Лондоном різко загострилися після інциденту із захопленням Іраном в березні цього року 15 британських військовослужбовців в Перській затоці. Втім, і до цього двосторонній політичний діалог знаходився фактично в "замороженому" стані.

Останнім часом іранські офіційні особи неодноразово звинувачували уряд Блера в "руйнуванні" процесу врегулювання іранської ядерної проблеми, підтримці терористів в Афганістані, а також в сприянні антиурядовим озброєним формуванням на сході і півдні Ісламської Республіки, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Іран критикує нову посаду Блера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі