понеділок, 11 листопада 2019 12:38

Імпічмент Трампа: опублікували стенограми свідчень високопоставлених експертів Білого дому

Імпічмент Трампа: опублікували стенограми свідчень високопоставлених експертів Білого дому
Віндман є одним зі свідків, які чули розмову Трампа із Зеленським. ФОТО: 24tv.ua

Конгресмени США опублікували стенограми свідчень, даних провідним експертом з питань України Ради національної безпеки США Александром Віндманом і колишнім радником президента США Дональда Трампа щодо Росії й України Фіоною Гілл.

Записи й офіційна заява щодо них доступні на сайті Палати представників Конгресу США.

За свідченнями Віндмана, Трамп вимагав від Зеленського відкрити розслідування щодо сина свого потенційного конкурента на виборах Джо Байдена.

"Підполковник Віндман повідомив комітетам, що "вимога" президента Трампа оголосити політично мотивоване розслідування стосовно громадянина США з боку іноземної держави змусила його турбуватися щодо того, чи не "підірве це національну безпеку США". Також детально описав кампанію тиску, яку перед дзвінком розгорнули президент та його союзники", – ідеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп може опублікувати ще одну стенограму розмови із Зеленським

За свідченнями Гілл, спроби уряду США переконати Україну відкрити політично мотивоване розслідування теж її стурбували й змусили повідомити про них високопоставленим чиновникам Білого дому.

"Доктор Фіона Хілл розповіла, що високопоставлені чиновники Білого дому, зокрема, колишній радник з національної безпеки Джон Болтон, розділили її стурбованість, викликану спробами переконати Україну провести це політично мотивоване розслідування", – зазначено в заяві.

Співробітник Ради національної безпеки адміністрації президента США та головний експерт Білого дому з питань України Александр Віндман вказав на пробіли у стенограмі. Протягом 11 годин в закритому режимі він відповідав на запитання членів комітету із закордонних справ, спецкомітету з розвідки та комітету з нагляду та урядової реформи Палати представників. Розповів, що приховують значки в стенограмі, покликані позначати обірвані фрази лідерів двох країн.

Зараз ви читаєте новину «Імпічмент Трампа: опублікували стенограми свідчень високопоставлених експертів Білого дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі