пʼятниця, 30 грудня 2022 18:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат пояснив, чому іранські дрони запускають уночі

Ігнат пояснив, чому іранські дрони запускають уночі
Удень іранські дрони було б простіше збивати. Фото: eastnews.ua

Росіяни запускають дрони-камікадзе уночі, щоб їх не можна було збити дешевим способом.

Удень їх можна було б збити стрілецькою зброєю, зенітними гарматами та крупнокаліберними кулеметами. Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу "Київ".

Збити дрон з автомата важко, для цього треба мати "вдачу та майстерність". Хоча такі випадки й трапляються. Їх можна збивати з крупнокаліберних кулеметів, але це теж потребує особливих навичок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищили всі дрони ‒ у Повітряних силах повідомили про наслідки нічної російської атаки

"З крупнокаліберних кулеметів ще можливо. Які мають високу скорострільність та дальність польоту кулі. Там має ще бути дуже потужна майстерність ривка. Найчастіше дрони збивають зенітними ракетами, винищувачі підіймають, щоб перехоплювати ці цілі", – пояснив Ігнат.

У Київській міській військовій адміністрації уточнили дані про наслідки російської атаки дронами-камікадзе Києва вночі 30 грудня. У повітряному просторі столиці було зафіксовано п'ять ворожих безпілотників Shahed, повідомив у Telegram голова КМВА Сергій Попко. За його словами, сили ППО збили всі іранські дрони.

Українські сили протиповітряної оборони 29 грудня збили 54 ракети й 11 ударних дронів.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат пояснив, чому іранські дрони запускають уночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі