неділя, 07 травня 2023 19:17

Ігнат cказав, чому не варто радіти збиттю ракети "Кинджал"

Ігнат cказав, чому не варто радіти збиттю ракети "Кинджал"
В України поки недостатньо систем, щоб збивати "Кинджали". Фото: eastnews.ua

Поки не варто радіти першому збиттю ракети "Кинджал".

У нас недостатньо систем, які здатні це робити, сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Patriot раніше ніколи не працювали з таким типом цілей, як "Кинджали". Але ця система може перехоплювати балістичні цілі.

Українські сили вирішили спробувати збити "Кинджал" та їм це вдалося. Росіяни зарано дізналися про те, що в України є ППО, яке може збивати "Кинджали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах розкрили подробиці нічної атаки дронами

"Ми маємо потішитися, що маємо таку зброю, але тішитися рано, тому що її мало. Треба значно більше цих систем, щоб захистити великі наші міста, захистити об'єкти інфраструктури, захистити об'єкти атомної енергетики", – зазначив Ігнат.

Для протидії балістичним цілям Україні потрібно більше ППО. Також Україна все ще потребує літаків F-16.

"Кинджал" це авіаційний ракетний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Ракети "Кинджал" запускають з літаків-носіїв, після чого вони летять із гіперзвуковою швидкістю (в 10 разів вище швидкості звуку) і маневрують в польоті. Загальна конструкція ракети приблизно така ж, як у комплексу "Іскандер", однак з модифікованою секцією наведення. Вона здатна вражати і нерухомі, і мобільні цілі. Бойова частина еквівалентна 4 тис. кг тротилу. Після запуску ракета піднімається на висоту близько 20 км, а потім падає на ціль, як звичайна балістична ракета. Через це її важко збити системам ППО. Основним носієм ракет комплексу "Кинджал" є модифікований літак МіГ-31К. Один борт здатен нести одну ракету.

Українські військові збили російську ракету "Кинджал" під час нічної атаки 4 травня у небі на Київщині. Знищили її системою Patriot. Ракету Х-47 випустив МіГ-31К з території Росії.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат cказав, чому не варто радіти збиттю ракети "Кинджал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі