неділя, 27 травня 2018 17:33

Хто стане посередником між Україною та Угорщиною

Хто стане посередником між Україною та Угорщиною
Чапутович закликав призначити третю силу для розв'язання конфлікту. Фото: Dominique de Villepin

У вирішенні конфлікту між Україною та Угорщиною щодо мови освіти може допомогти генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг

"Це суперечка в колі сім'ї. Треба вивчити проблему і запропонувати розв'язання, яке розвіє всі сумніви. Можливо, доцільно було б залучити третю сторону, яка допоможе, наприклад, генерального секретаря НАТО. Думаю, він має певні інструменти, аби розв'язати цю проблему", – заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, передає Рolsatnews.

Угорщина через конфлікт погрожує блокувати співпрацю України з НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Угорщини очолив улюбленець Кремля

Чапутович каже, що обговорив це питання з главою угорського МЗС Петером Сіярто. 29 травня планує поговорити про це з українським міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Уряд Угорщини надіслав до Північноатлантичного альянсу офіційне звернення про провал реформ в Україні. Відповідного листа отримав генсек НАТО Єнс Столтенберг і всі держави-союзники. Уряд Віктора Орбана пропонує переглянути підтримку, яку НАТО надає Україні. Будапешт готовий відмовитися від усіх своїх звинувачень, якщо Україна не буде застосовувати мовну норму освітнього закону для національних меншин країн-членів НАТО В тому числі - угорської меншини в Закарпатті.

Зараз ви читаєте новину «Хто стане посередником між Україною та Угорщиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі