пʼятниця, 11 травня 2018 08:30

Уряд Угорщини очолив улюбленець Кремля

Уряд Угорщини очолив улюбленець Кремля
В Угорщині вчетверте прем'єр-міністром став 54-річний Віктор Орбан. Фото - ranskarpatia.net

В Угорщині вчетверте прем'єр-міністром став 54-річний Віктор Орбан. За його кандидатуру проголосували 134 парламентарії, проти - 28.

Орбан відомий проросійськими заявами. Зокрема під час агресії Росії проти України, в травні 2014 року висловився стосовно суверенних форм захисту і гарантій прав угорської національної меншини в Україні, в контексті подвійного громадянства та "колективних прав" на "автономію". Українське МЗС в свою чергу засудило такі висловлювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній голова села возив земляків на угорські вибори

Тепер Орбан приголомшив новими заявами. Під час виступу в парламенті він пообіцяв ліберальну демократію замінити на так звану християнську, бо та начебто краще дбатиме про людську гідність, свободу та безпеку.

В Угорщині уже сформували новий уряд, на своїх позиціях залишиться ряд високопоставлених осіб, в тому числі міністр закордонних справ Петер Сійярто, який неодноразово критично відгукувався на адресу України. Також на посаді залишився міністр економіки Міхай Варга і міністр внутрішніх справ Шардор Пінтер.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Угорщини очолив улюбленець Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі