неділя, 28 липня 2013 12:31

Хресна хода розпочалася. Перекрито декілька вулиць
16

Фото: Фото: Олеся Дубовик

Урочиста хода від Володимирського собору до пам`ятника Володимиру розпочалася. Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, у них бере участь кілька тисяч людей. Люди розтягнулися від Володимирського собору по бульвару Шевченка до Володимирської вулиці.

Однак, все одно всі віряни, які прийшли на святкування 1025-річчя Хрещення Русі ще не змогли потрапити у собор, бо не всім вистачило місця.

Було перекрито декілька вулиць, зокрема частина бульвару Шевченка та вулиця Володимирська.

Після того як хода пройде цей відрізок шляху, рух на вулицях буде відновлено.

Перед цим у соборі відслужили літургію та зачитали звернення Київського патріархату:

"Ми раді, що це свято сприяє подоланню роз`єднання, яке є зараз. Ворожнеча, яка є між православними поступово відходить у минуле" - наголошується в зверненні.

Нагадаємо, вчора 27 липня Президент Віктор Янукович взяв участь в урочистому молебні з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі. До участі в молебні приєдналися президент Республіки Молдова Ніколає Тімофті, президент Російської Федерації Володимир Путін, президент Республіки СербіяТоміслав Ніколич, глави церковних делегацій, які прибули для участі в урочистостях на запрошення президента України.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Хресна хода розпочалася. Перекрито декілька вулиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі