неділя, 18 лютого 2007 15:55

Хілларі Клінтон: я зупиню війну в Іраку, коли стану президентом США

- Якщо Джордж Буш не зупинить війну до того, як закінчаться його повноваження, це зроблю я, коли стану президентом, - заявила сенатор Хілларі Клінтон.

На думку дружини екс-президента США, "прийшов час сказати", що передислокація американських військ в Іраку "повинна початися через 90 днів".

Клінтон підкреслила, що якщо адміністрація Буша не почне скорочувати американський контингент в Іраку, конгрес США "анулює свою санкцію про початок війни в Іраку". Хілларі Клінтон має на увазі рішення Конгресу США в жовтні 2002 року, згідно з яким президентові Джорджу Бушу дозволялося почати військові дії на території Іраку.

Сенатор Хілларі Клінтон, яка претендує на посаду президента США, пропонує через 90 днів зафіксувати загальну чисельність американських військ в Іраку на рівні першого січня 2007 року (близько 131 тисячі військових). В той же час глава Білого дому раніше заявив про збільшення американського континенту в Іраку в поточному році на 21,5 тис. Військових.

У п"ятницю 16 лютого Конгрес США проголосував більшістю голосів за резолюцію, яка засуджує намір президента країни направити до Іраку додатковий контингент військ, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Хілларі Клінтон: я зупиню війну в Іраку, коли стану президентом США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі