вівторок, 03 лютого 2009 10:34

Хіларі Клінтон прийняла присягу як держсекретар США (ФОТО)

У Вашингтоні в держдепартаменті пройшла церемонія прийняття присяги державного секретаря США Хіларі Клінтон. Вона присягнулася дотримуватися конституції США і захищати країну від зовнішніх і внутрішніх ворогів. Присягу у Клінтон приймав віце-президент Джозеф Байден, на церемонії також був присутній колишній президент США і чоловік держсекретаря Біл Клінтон.

Насправді Хіларі Клінтон склала присягу ще 21 січня - всього через декілька годин після затвердження сенатом її кандидатури. Це було зроблено для того, щоб вона могла без зволікання приступити до своїх обов"язків. Відбулося це в офісі Клінтон, яка до останнього моменту не залишала пост сенатора, на Капітолійському пагорбі. 22 січня в 09:00 Клінтон вже прибула на своє нове робоче місце.

Нинішня церемонія прийняття присяги була організована для публіки. Серед присутніх на церемонії також були декількох сотень співробітників держдепартаменту, велика група друзів Клінтон, включаючи голлівудського комедійного актора Чеві Чейза.

Крім того, були присутні багато відомих американських політиків, зокрема колишніх держсекретарів Джеймс Бейкер, Мадлен Олбрайт, Генрі Кіссинджер, новий голова сенатського комітету у міжнародних справах Джон Керрі, спікер палати представників Ненсі Пелосі.

Поклавши ліву руку на Біблію, яку тримав її чоловік, Хіларі Клінтон повторила услід за новим віце-президентом Джозефом Байденом слова присяги.

"Я ніколи не думав, пані держсекретар, що прийматиму у вас присягу, - сказав потім Байден, який сам у свій час був в числі основних претендентів на пост глави держдепартаменту. "Хоча, - додав він, - я ніколи не думав, що буду сам приведений до присяги як віце-президент".

Після прийняття присяги Хіларі Клінтон подякувала президентові Бараку Обамі за високу довіру в складний час в історії країни, висловила подяку конгресменам і сенаторам за швидке затвердження на посаді держсекретаря.

Під кінець Хіларі Клінтон не забула подякувати і своєму чоловікові, який, за її словами, "розуміє відповідальність, покладену на плечі президента Обами і віце-президента Байдена і всіх нас, хто служить разом з ними".

"Я вдячна йому за спільне життя, в якому був присутній різний досвід, який значно збагатив моє життя, і я дуже вдячна йому", - сказала Клінтон, викликавши пожвавлення і сміх в залі.

По матеріалах Інтерфакс, ІТАР-ТАРС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон прийняла присягу як держсекретар США (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі