четвер, 21 жовтня 2021 16:22

Херсонщина може піти на локдаун: назвали умову

Херсонщина може піти на локдаун: назвали умову
На Херсонщині за добу позитивний тест на коронавірус отримали 1143 мешканці області. Фото: facebook.com/LikariTaPacientiRazom

Херсонщина може зустріти Новий рік в умовах повного локдауну.

Такий сценарій ймовірний, якщо мешканці не дотримуватимуться вимог червоної зони епіднебезпеки і не вакцинуватимуться, заявив на брифінгу 21 жовтня головний санітарний державний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич.

"Якщо ми всі сьогодні як суспільний консенсус приймемо необхідність дотримання карантинних норм і вакцинуватимемося, то в нас 10-14 діб – і ми "виплигнемо" з цієї червоної зони", - сказав Ромаскевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ іде в червону зону - влада готує обмеження

За його словами, в області щодня госпіталізують з коронавірусом щонайменше 200 людей. У разі недотримання карантину – це не межа.

"Щодня госпіталізується понад 200 осіб, а викликів "швидких" на ковід понад 400 щодня, наступний етап, це коли 33 померлих за добу – це буде ще далеко-далеко не межа, втрачатимемо і 50-60 людей щодоби", - зазначив Ромаскевич.

Він також повідомив, що у лікарнях 97% госпіталізованих пацієнтів з коронавірусом – не вакциновані, жодної вакцинованої особи в реанімаціях лікарень регіону немає.

Станом на 21 жовтня на Херсонщині понад 54 500 підтверджених випадків коронавірусу. Із них 40 тис. одужали, 1,7 тис. - померли.

За останню добу позитивний тест отримали ще 1143 мешканці області.

Зараз ви читаєте новину «Херсонщина може піти на локдаун: назвали умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі