четвер, 21 жовтня 2021 11:34

Київ іде в червону зону - влада готує обмеження

Київ іде в червону зону - влада готує обмеження
У Києві посилять карантин. Фото: pixabay.com

Київ найближчими днями потрапить у червону зону карантину.

Про це заявив мер міста Віталій Кличко на засіданні Київради 21 жовтня.

У п'ятницю, 22 жовтня, Комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про запровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах червоної зони.

"Днями Київ потрапить у червону зону. Бо ситуація з коронавірусом у столиці стрімко погіршується. Ліжка в лікарнях заповнюються. Уже понад 50 відсотків ліжок, які підготувало місто для лікування хворих на коронавірус, заповнені. А з киснем заповнені на понад 63 відсотки", - сказав мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На залізничних вокзалах розгорнули пункти Covid-тестувань і вакцинації

Кличко доручив департаменту охорони здоров'я активізувати кампанію з вакцинації киян. Також закликав депутатів Київради пояснювати містянам необхідність вакцинації.

"Працюйте на округах, спілкуйтеся з людьми. Пояснюйте, що сьогодні єдиний спосіб зупинити поширення вірусу й уникнути найсуворіших обмежень - масова вакцинація. І щеплюватися треба зараз. Щоб не стояти в чергах після того, як Київ потрапить у червону зону", - зауважив мер.

Минулої доби в Києві майже 1200 нових хворих на коронавірус і 39 летальних випадків від нього. Вік померлих від 29 років. Останніми днями до лікарень столиці госпіталізують 500 хворих щодня. І більшість із них у важкому стані. Це пацієнти, які потребують кисневої підтримки або штучної вентиляції легень.

Загалом показники захворюваності й смертності за минулу добу - рекордні. 22 415 нових інфікованих і 546 померлих. Це максимум за весь час пандемії в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Київ іде в червону зону - влада готує обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі