неділя, 25 листопада 2007 18:02

Грузинська опозиція зібрала на мітинг 15 тисяч чоловік

У Грузії проходить мітинг Об"єднаної опозиції із закликом до народу об"єднатися проти насильства і вимогою до властей дати можливість відновити віщання телекомпанії "Імеді". У історичній частині Тбілісі, в районі Ріке, зібралися близько чотирьох тисяч чоловік, які пройшли до будівлі парламенту. У руках вони несли транспаранти "Ми пам"ятаємо 7 листопада", "Міша - без надії", "Ні насильству" та інші.

До вечора, за оцінками спостерігачів, кількість учасників акції складало близько 15 тисяч чоловік. Самі ж організатори заявляють, що протягом дня в маніфестації взяли участь не менше 50 тисяч.

Цей мітинг - перша масова акція опозиції після розгону мітингів 7 листопада, введення надзвичайного положення і оголошення в Грузії дострокового президентського вибору. Передбачається, що він продовжився до 18:00 за місцевим часом.

Про намір відновити акції протесту опозиція, в яку входить дев"ять політичних сил, заявила ще 19 листопада. Це відбулося після того, як властями була припинена ліцензія опозиційного телеканалу "Імеді", а на її майно накладений арешт. Компанію звинуватили в тому, що сюжети, показані в її ефірі 7 листопада, провокували масові безлади. Крім того, 19 числа була зірвана робота радіостанції "Імеді" - співробітники МВС Грузії не пустили журналістів на робочі місця, повідомляє ІА "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція зібрала на мітинг 15 тисяч чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі