неділя, 12 березня 2017 22:18

Гройсман назвав лікарні, яким виділив мільйони

Кілька лікарень України відкриють цього року завдяки коштам держбюджету.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Відновили фінансування важливих стратегічних медичних програм з точки зору будівництва. Літом завершимо будівництво дитячої лікарні Охматдит, де буде комп'ютерний томограф. Роботи ідуть повним ходом. Найближчими днями оголосимо додатковий тендер на придбання обладнання", - сказав Володимир Гройсман.

Автор: Тетяна САРАХАН
 

Також відновлять пренатальний центр у Львові, який закрили на ремонт. Він не працював 4 роки.

"Це величезна проблема для Львова. На нього виділили 45 мільйонів. Приблизно таку ж суму виділимо аби заново відкрити. Таку ж суму виділили для вінницької обласної лікарні імені Пирогова, яка фактично побудована. Ще виділили кошти для Чернівецької лікарні", – зазначив прем'єр-міністр.

Хірургічний комплекс Вінницької клінічної лікарні імені Миколи Пирогова планують відкрити у листопаді цьогоріч.

Автор: Тетяна САРАХАН
 

"Є постанова Кабінету Міністрів, де Вінниччина отримує перший транш. Це 45 мільйонів гривень. Плюс виділили 6 мільйонів з обласного бюджету. Все хочемо завершити до 11 листопада, коли будемо святкувати 100-річчя лікарні імені Пирогова", - каже голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман назвав міста, де створять кардіоцентри

У Вінниці відкрили надсучасне відділення анестезіології та реанімації на базі міської клінічної лікарні №1, яка за оснащенням така ж, як німецька клініка. Встановлено сучасні апарати штучної вентиляції легень. Серед них – німецького виробника Dräger.

Також завдяки сучасному німецькому обладнанню лікарі зможуть проводити пересадку внутрішніх органів.

На масштабну реконструкцію і купівлю обладнання витратили майже 45 млн. грн з місцевого бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман назвав лікарні, яким виділив мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі