четвер, 11 травня 2017 13:27

Гранатомет у вікні - Аваков пояснив, чому штурмували офіс ОУН

Гранатомет у вікні - Аваков пояснив, чому штурмували офіс ОУН
ОУНівець з гранатометом "Муха" у вікні офісу / фото: А. Аваков

9 травня правоохоронці прийняли рішення увійти в офіс добровольчого руху ОУН у Києві після отримання інформації про можливу наявність у приміщенні зброї.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав на своїй сторінці у Facebook.

Коли на вул. Мазепи збиралися учасники проросійської акції, поліцейські побачили, що біля вікна в офісі ОУН стоїть людина в камуфляжній масці і з гранатометом на плечі.

"У руках "бійця" гранатомет "Муха", з якого він цілиться в учасників ходи! Тільки після вилучення зброї поліція з'ясувала, що вона не була заряджена. Але, як видно на фотографії - це абсолютно неочевидно. Це і була причина, через яку ми прийняли рішення про негайну локалізації офісу ОУН і силове входження. Повз йшли 3 тисячі чоловік. Ми чинитимемо так і надалі! Спочатку безпека, потім політичні ігри, інсталяції та перформанси - якщо вони не несуть загрози людям", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акцію "Безсмертний полк" закидали димовими шашками

Близько 20 активістів Організації українських націоналістів заблокували в офісі організації на вул. Івана Мазепи, 6А. Понад 100 поліцейських оточили будівлю з усіх сторін.

"Офіс заблокували о 07:00. Наші хлопці хотіли вийти перед колоною "Безсмертного полку", планували розгорнути банери, на яких показати злочини комунізму. Поліція витіснила їх з дороги. 20 наших активістів сховались в офісі. Правоохоронці намагались зламати двері, але їм це не вдалось", - розповіла член ОУН Тетяна Близнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали імена тітушок, які 9 травня били ветеранів АТО у Дніпрі

9 травня у столиці затримали 25 активістів Організації українських націоналістів унаслідок сутичок під центральним офісом ОУН. Ситуацію в районі проведення урочистих заходів контролювали правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «Гранатомет у вікні - Аваков пояснив, чому штурмували офіс ОУН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі