субота, 27 квітня 2019 20:23

Головним аргументом у прийнятті судового рішення стають гроші та зв'язки - експерт

Головним аргументом у прийнятті судового рішення стають гроші та зв'язки - експерт
Володимир Фесенко: нам потрібна чистка судового корпусу. Фото: Politeka

Раніше судова система була під контролем президента та його людей. Зараз він зменшується. Судді розуміють, що можуть діяти на свій розсуд.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить політичний експерт Володимир Фесенко.

"Головним аргументом у прийнятті рішення стають гроші та особисті зв'язки. Це - свідчення того, що не було проведено реальної, ефективної судової реформи. Збереглось ручне керування. Нам потрібна чистка судового корпусу", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Судді підіграють Зеленському та його бізнес-партнеру" — політолог

Він наголошує, що одіозні рішення судів ще не вступили в силу.

"Їх будуть оскаржувати. Навіть стосовно Приватбанку не варто панікувати. Націоналізацію підтримують наші західні партнери та значна частина команди нового президента. Там багато юристів, прихильників серйозних реформ. Важливо, щоб вони знайшли спільну позицію. Не знаю в команді Зеленського людей, які були б носіями ідеї "смотрящих". Вони налаштовані на західну модель правосуддя", - додає Володимир Фесенко.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського. На закритому засіданні визнав націоналізацію фінустанови незаконною.

4 квітня Верховний суд дозволив компанії "Емпсон Лімітед", якою володіє олігарх-утікач Сергій Курченко, оскаржувати націоналізацію "Одеського нафтопереробного заводу".

16 квітня Мелітопольський суд не визнав актом російської агресії збиття літака ІЛ-76 у червні 2014-го на території Луганської області.

22 квітня оприлюднили рішення Окружного адміністративного суду Києва, який задовольнив прохання Московського патріархату та дозволив не змінювати офіційну назву до 26 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Головним аргументом у прийнятті судового рішення стають гроші та зв'язки - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі