середа, 24 квітня 2019 15:44

"Судді підіграють Зеленському та його бізнес-партнеру" — політолог

"Судді підіграють Зеленському та його бізнес-партнеру" — політолог
Віктор Таран: Недолюстровані судді намагаються служити новому господарю. Фото: Цензор.НЕТ

Скандальні рішення судів безпосередньо пов'язані з виборами. Ми бачимо реванш старої системи. Недолюстровані судді намагаються служити новому господарю. Йдуть у контрнаступ.

Говорить у коментарі для Gazeta.ua політолог Віктор Таран.

"Усі ці рішення завдають шкоди державі. Призупинення перейменування Московського патріархату — наступ на духовні цінності. Відмова визнавати катастрофу ІЛ-76 російською агресією — плювок в обличчя усім нашим солдатам. Ситуація з Приватом — наступ на економічну безпеку держави.

Судді, які відмінили націоналізацію Привату, звернулися до Вищої ради правосуддя з проханням порушити кримінальну справу проти голови Нацбанку та Міністерства юстиції. Нібито через те, що вони втручались у їхню роботу. Насправді вони давали свої політичні оцінки. І це нормально", — пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Авакова через суд завершилося пшиком

На його думку, Коломойський хоче повернути $2 млрд і зупинити справу у Лондонському суді.

"19 грудня 2017-го Високий суд Лондона за позовом державного Приватбанку арештував активи його колишніх власників Ігора Коломойського та Генадія Боголюбова в усьому світі. 8 квітня в інтерв'ю "Європейській правді" Коломойський сказав, що не планує повертати Приватбанк, але хоче, щоб йому відшкодували 2 мільярди доларів капіталу, які були там на момент націоналізації. Зараз судді підіграють йому та його бізнес-партнеру Зеленському. Сподіваються зберегти свої посади.

Порошенко досі лишається президентом із усіма повноваженнями. Але недовго впливатиме на ситуацію. Не можна за місяць зробити те, що не вдавалось за 5 років. Багато залежатиме від нового глави держави. Має чітко заявити свою позицію щодо Приватбанку", — додає Віктор Таран.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського. На закритому засіданні визнав націоналізацію фінустанови незаконною.

4 квітня Верховний суд дозволив компанії "Емпсон Лімітед", якою володіє олігарх-утікач Сергій Курченко, оскаржувати націоналізацію "Одеського нафтопереробного заводу".

16 квітня Мелітопольський суд не визнав актом російської агресії збиття літака ІЛ-76 у червні 2014-го на території Луганської області.

22 квітня оприлюднили рішення Окружного адміністративного суду Києва, який задовольнив прохання Московського патріархату та дозволив не змінювати офіційну назву до 26 квітня.

Зараз ви читаєте новину «"Судді підіграють Зеленському та його бізнес-партнеру" — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі