четвер, 28 грудня 2023 11:41

Голова Нацполіції прокоментував пропозицію відправити на фронт 100 тис. правоохоронців

Голова Нацполіції прокоментував пропозицію відправити на фронт 100 тис. правоохоронців
Голова Національної поліції Іван Вигівський прокоментував пропозицію мобілізувати 100 тис. поліцейських. Фото: ukrinform.ua

Українські поліцейські нині дбають про безпеку всередині країни і вже максимально задіяні у складі Сил безпеки і оборони.

Так пропозицію мобілізувати 100 тисяч правоохоронців прокоментував голова Нацполіції України Іван Вигівський. Про це він сказав в інтерв'ю Українським новинам.

"Деякі громадяни, державні службовці, посадовці кажуть, в Національній поліції є 250 тис. поліцейських, і пропонують 100 тис. відправити на фронт. Дивно, коли про це заявляють не "диванні експерти", а люди, які працюють в державній системі і не знають елементарних цифр, хоча можна звернутися до нас, і ми надамо штатну чисельність Національної поліції", - зазначив Вигівський.

За його словами, в штаті нині є 120 тис. поліцейських. Гранична штатна чисельність була затверджена Кабміном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба зробити правила однаковими для всіх - Умєров прокоментував новий закон про мобілізацію

"Фактично у нас на сьогодні близько 100 тис. діючих поліцейських, тобто тих, хто в погонах. Із них 20 тис. жінок, 80 тисяч чоловіків. Кожного дня з них заступає на службу близько 20 тис. в наряд. Це одна зміна. Також є близько 15 тис. слідчих і дізнавачів, 20 тис. оперативників і тисячі людей, які воюють на фронті, зокрема, у підрозділі "Лють", - сказав Вигівський.

Він також наголосив, що поліція вже максимально задіяна у складі Сил безпеки і оборони. Поліцейські також дбають про внутрішній фронт та безпеку всередині країни.

"Стосовно тих, хто міг і хотів піти на фронт, - з першого дня війни ми відпускали всіх. Ті, хто хотів піти в ЗСУ, вони зробили це. У нас система побудована так, що ми не можемо переводити людей в ЗСУ. Наприклад, СБУ може, тому що вони є військовослужбовці. У нас же спеціальні звання, і ми не можемо переводити. У нас тільки один алгоритм - це звільнення. Хто хотів воювати також мав можливість долучитися до бригади "Лють", - зазначив голова Нацполіції.

За словами Вигівського, поліцейські з офіцерським званням, які, наприклад, переходять в ЗСУ, йдуть туди рядовими, якщо вони не служили в армії або не навчались на військовій кафедрі. За поліцейськими, які служать в "Люті", зберігається звання та місце, з якого вони пішли воювати.

В Україні зараз існує три проблеми при мобілізації. Однак держава жодну з цих проблем зараз не намагається вирішити. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів старший лейтенант 47 бригади ЗСУ Микола Мельник.

За його словами, перша проблема - мобілізація всіх. Друге питання - на скільки мобілізовувати. Й третє - підготовка.

Зараз ви читаєте новину «Голова Нацполіції прокоментував пропозицію відправити на фронт 100 тис. правоохоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі