середа, 27 жовтня 2010 08:48

Голодні українці почали красти картоплю з погребів

Голодні українці почали красти картоплю з погребів
В Україні закінчився збір врожаю, але почався сезон злодійських облав на нього. В останні тижні звіти від МВС рясніють повідомленнями про "картопляних і консервних гангстерів", які грабують погреби селян.

"У нас в селі паніка. За останній час обікрадено 9 будинків. Злодій забирається в будинки і тягне всю їжу!" - розповів голова села Соснова Київській області Василь Очкур.

У міліції припускають, що причиною незвичайної жвавості "урожайних" злодіїв могла стати роздута ЗМІ паніка з приводу подорожчання і можливого дефіциту продуктів.

"За останні два тижні в Красилівському районі злодії обікрали п'ять погребів, - повідомив співробітник Красилівського райвідділу УМВС у Хмельницькій області Анатолій Сердечний. - Забрали з собою картоплю, консервацію і навіть спробували викрасти двох поросят. Але ті, голосно заверещали і привернули увагу господарів, злодії втекли. Щоб затримати їх, ми влаштували засідки. Виявилося, що це двоє чоловіків, один з яких був судимий. Їм загрожує до 7 років в'язниці".

Сільська влада розповіла, що зловмисники за два тижні забрали близько 3-5 тонн картоплі і продали її на оптовому ринку.

"Ми обговорювали цю осінню проблему на нараді, - розповів головний радник глави МВС Костянтин Стогній. - Підвал на сигналізацію ставити невигідно, тому дільничним доручено активніше займатися профілактикою таких злочинів".

Нагадаємо, 16% українців не мають грошей навіть на їжу.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Голодні українці почали красти картоплю з погребів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі