понеділок, 18 жовтня 2010 10:07

В Ірані хлопцю відріжуть руку за крадіжку цукерок

В Ірані хлопцю відріжуть руку за крадіжку цукерок

Іранський суд засудив 21-річного жителя цієї країни до ампутації руки. Іранець спробував вкрасти в одному ресторанчику шоколадні цукерки й какао.

Це вже не перший випадок, коли за дрібні крадіжки іранське правосуддя засуджує людей до такої варварської міри покарання.

Оскільки злодій під час затримання чинив опір поліції, то він відсидить також 1 рік у в'язниці. Вирок іранського суду буде приведений у виконання найближчим часом.

За даними правозахисників, через падіння рівня життя в Ірані в країні різко збільшилася кількість дрібних крадіжок. Відповідно до діючого в Ірані законодавства, покаранням за цю провину є ампутація руки.

За даними західних ЗМІ, тепер подібні покарання в Ірані приводяться у виконання практично щотижня. Останній зафіксований випадок стався минулого тижня в місті Мешхед, де була відрубана рука у чоловіка, звинуваченого у крадіжці борошна.

Раніше повідомлялося, що в Індії чоловік відтяв голову дівчинці під час ритуального жертвоприношення. Таким чином вбивця намагався допомогти своїй дружині, яка страждає безплідністю, зачати сина.

Рам Нівас отримав пораду убити дитину від свого дядька, тантричного священика, який захоплюється чорною магією. За його словами, лише після вбивства дівчинки Нівас і його дружина змогли б зачати сина.

За матеріалами Inright, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Ірані хлопцю відріжуть руку за крадіжку цукерок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі