вівторок, 07 лютого 2023 21:53

Годжес назвав ключ до перемоги над Росією

Годжес назвав ключ до перемоги над Росією
Генерал у відставці Бен Ходжес закликав обстрілювати шляхи постачання у Крим. Фото: eastnews.ua

Крим є ключем до перемоги над Росією.

Збройні сили України звільнять півострів від російських окупантів до кінця серпня 2023 року, сказав колишній командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес в ефірі YouTube-каналу Тараса Березовця.

"Звільнити Крим можливо цього літа, після цього все впаде. Крим - це ключ", – сказав Годжес.

За його словами, для визволення Криму не обов'язково кидати танки на штурм Перекопу. Достатньо регулярно обстрілювати шляхи постачання. Їх там лише два: Керченський міст та сухопутний коридор через Мелітополь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Штурм аж до Криму": бригади "Гвардії наступу" стануть у стрій вже навесні

Швидка деокупація Криму можлива за допомогою далекобійної зброї. Наприклад, ракет ATACMS, які могли б легко розбомбити кожен російський склад у Криму.

"Донбас буде вашим. Я вірю, що Україна може звільнити Крим до кінця серпня цього року. Якщо, і це велике "якщо", Захід забезпечить потреби України, щоб вона зробила Крим неефективним для російських військових", - констатував ХГоджес.

Генерал закликав ЗСУ руйнувати всі шляхи, які ведуть до Криму, зокрема не допустити відновлення Керченського мосту.

У Сполучених Штатах Америки повідомили про новий пакет військової допомоги для України.

Пакет розміром $2,2 млрд включає протитанкові ракети Javelin, артилерійські боєприпаси, а також звичайні і далекобійні ракети для HIMARS. Про це 3 лютого заявив бригадний генерал Військово-повітряних сил США Патрік Райдер.

Водночас, заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв захвилювався за окупований Крим після заяв про передачу Україні від союзників далекобійних ракет і знову пригрозив ядерним ударом.

Зараз ви читаєте новину «Годжес назвав ключ до перемоги над Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі