понеділок, 22 серпня 2022 21:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Головні новини дня: Антонівський міст обстріляли, окупанти наступають

Головні новини дня: Антонівський міст обстріляли, окупанти наступають
ЗСУ відбивають наступ окупантів. Фото: eastnews.ua

Gazeta.ua нагадує головні новини понеділка, 22 серпня.

Майже 9 тис. українських героїв загинули у війні з РФ. Таку цифру назвав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний на форумі "Захисники. Перекличка". Зазначив, що в цій війні беруть участь не лише військовослужбовці й не лише ті, хто взяв до рук зброю. А й діти.

Антонівський міст у Херсонській області вчергове атакували. У мережі повідомляють про 8-10 прильотів. У ЗСУ офіційно підтвердили новий удар по Антонівському мосту. Це один з транспортних напрямків, який росіяни намагаються реанімувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк висміяв російське розслідування ліквідації Дугіної

На Донецькому напрямку противник продовжує наступальні дії. На Бахмутському противник вів штурмові дії біля Соледара, Кодеми й Зайцевого. Успіху не мав. У районі Краснопілля ворог вів наступальний бій.

На Миколаївському напрямку окупанти вели штурмові дії в районі населеного пункту Благодатне, мають там частковий успіх. На Новопавлівському напрямку зафіксували артилерійські обстріли біля Вугледара, Великої Новосілки й Павлівки.

В анексованому Севастополі пролунали вибухи. У місцевих групах пишуть, що їх було чутно в різних районах міста. Так званий губернатор міста Михайло Развожаєв повідомив, що в Севастополі спрацювала система ППО.

Україна й Молдова відновили сполучення на залізничній ділянці "Березине – Басарабяска". Руху на ділянці не було з 1999 року.

На цій ділянці очікують досягти 10 млн т вантажоперевезень на рік.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: Антонівський міст обстріляли, окупанти наступають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі