понеділок, 22 серпня 2022 15:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний назвав кількість загиблих у війні українських військових

Залужний назвав кількість загиблих у війні українських військових
Майже дев'ять тисяч українських героїв загинули у війні з РФ. Фото: volynnews.com

Майже 9 тис. українських героїв загинули у війні з РФ.

Таку цифру назвав 22 серпня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний на форумі "Захисники. Перекличка", передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначив, що в цій війні беруть участь не лише військовослужбовці й не лише ті, хто взяв до рук зброю. А й діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського озвучили щоденні втрати ЗСУ на фронті

"Маленькі діти, які ні в чому не винні, крім того, що вони народилися саме тут і в цей час. Вони справді не розуміють, що відбувається. Але однозначно потребують захисту й біля Соледара, Бахмута, Великої Новосілки. І тут, тому що їхній батько пішов на фронт. І, можливо, входить до тих майже дев'яти тисяч загиблих героїв", – сказав Залужний.

Щоденні втрати серед українських воїнів зменшилися завдяки постачанню Україні західного озброєння та ефективного його використання на фронті. Втрати ЗСУ зменшилися до 30 загиблих і 250 поранених за добу, розповів наприкінці липня президент Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The Wall Street Journal.

Кількість загиблих українських військових після повномасштабного вторгнення російських окупантів обчислюється тисячами. Але з українського боку значно менше загиблих, ніж з російського. Про це під час брифінгу 4 серпня заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Водночас додала, що українська сторона продовжить дотримуватися основних правил поширення інформації під час війни, які передбачають нерозголошення точної кількості загиблих бійців ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Залужний назвав кількість загиблих у війні українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі