четвер, 23 грудня 2021 10:29

Голові ПВК "Вагнера" оголосили підозру

Голові ПВК "Вагнера" оголосили підозру
Уткіна підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність України. Фото: Pexels

Офіс генпрокурора оголосив підозру керівнику приватної військової компанії "Вагнер" Дмитру Уткіну.

Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та пособництві ведення агресивної війни, йдеться у повідомленні Офісу.

"За даними слідства, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей, керівник ПВК "Вагнер" у період з липня 2014 року по березень 2015 року, діючи за попередньою змовою з високопосадовцями Збройних сил РФ та під їхнім контролем, здійснював командування підпорядкованими йому підрозділами бойовиків та координував їхні дії", - йдеться у повідомленні.

У січні-лютому 2014 року підрозділи Уткіна вели інтенсивні бойові дії проти підрозділів АТО на Дебальцевському напрямку. Він сам підпорядковувався командувачу другого армійського корпусу генерал-лейтенанту ЗС РФ.

Сам Уткін є підполковником запасу РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС схвалив санкції проти групи Вагнера

Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

"Радіо Свободи" повідомляло, що Європейський Союз планує ввести санкції проти колишнього офіцера російських спеціальних сил, очільника угруповання "Вагнер" Дмитра Уткіна, одного з підрядників приватної військової компанії у Сирії Станіслава Дичка, причетного до дій ПВК у Центральноафриканській Республіці Валерія Захарова.

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat у листопаді опублікувала другу частину звіту про "зливання" спецоперації із затриманням Україною бойовиків російської ПВК Вагнер. У ній журналісти аналізують обставини й причини зриву спецоперації. Причиною відтермінування операції "Авеню" з упіймання "вагнерівціі" став керівник Офісу президента Андрій Єрмак, який нібито хотів почекати до початку домовленого тоді перемир'я на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Голові ПВК "Вагнера" оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі