понеділок, 22 квітня 2024 06:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина запропонувала Україні обладнання з закритих ТЕС

Німеччина запропонувала Україні обладнання з закритих ТЕС
ФРН запропонувала віддати Україні обладнання із закритих ТЕС. Фото: pixabay.com

Німеччина запропонувала віддати Україні обладнання із закритих ТЕС.

Про те, що ФРН може віддати Києву обладнання, повідомив в ефірі телемарафону міністр енергетики Герман Галущенко, передає Gazeta.ua.

"Ми зараз із нашими литовськими друзями працюємо дуже щільно. Наші групи фахівців у Литві дивляться, яке устаткування на старих теплових станціях можна використати для відновлення і ремонтів в Україні. Але це не тільки Литва. Нещодавно віцеканцлер Німеччини Роберт Габек запропонував подивитися на німецькі закриті об'єкти, які теж можна використати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни запустили нову ІПСО, що Україна йде до другого Чорнобиля - ЦСК

Міністр енергетики пояснив, що якщо виникне потреба замовити якесь устаткування і виготовити його на виробництві, то треба розуміти, що Україна на цю зиму його не отримає.

Раніше Галущенко домовився із з міністром енергетики Литви Дайнюсом Крейвісом про надання Україні допомоги в енергосекторі, зокрема великогабаритне устаткування для теплових електростанцій. Очільник Міненерго ознайомив колегу з наслідками останніх російських атак на український енергосектор.

Світ наближається небезпечно близько до ядерної аварії на Запорізькій атомній електростанції.

Запропоновані п'ять принципів, які гарантували б безпеку на ЗАЕС неодноразово були порушені, заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі у межах спеціального засідання Радбезу ООН щодо ситуації на окупованій Росією Запорізькій атомній електростанції.

7 квітня місія МАГАТЕ, яка знаходиться на ЗАЕС, підтвердила пряму атаку на станцію, вперше від листопада минулого року. Всього ж мова іде про три атаки безпілотниками Дві інші атаки були здійснені в безпосередній близькості від головних будівель реактора і призвели до щонайменше однієї жертви, розповів він.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина запропонувала Україні обладнання з закритих ТЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі