вівторок, 11 серпня 2009 19:04

Генсек НАТО хоче "перевернути темну сторінку" відносин з Росією

Генсек НАТО хоче "перевернути темну сторінку" відносин з Росією

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що хотів би "перевернути темну сторінку" у взаєминах альянсу з Росією. Про це журналістам розповів постійний представник Росії при НАТО Дмитро Рогозін, який 11 серпня зустрівся з Фог Расмуссеном.

Рогозін додав, що Москва збирається почати пряму військово-технічну співпрацю з Північно-атлантичним альянсом. Дипломат розповів, що під час зустрічі сторони обговорили всі аспекти співпраці, зокрема політичні.

Повідомляється також, що під час зустрічі Рогозін передав Фог Расмуссену запрошення від міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова зустрітися у вересні в рамках Генасамблеї ООН, яка пройде в Нью-Йорку.

Відносини між НАТО і Росією були практично розірвані рік тому, в результаті збройного конфлікту між Росією і Грузією. Засідання Ради Росія - НАТО поновилися лише в квітні 2009 року. У червні Рогозін заявив, що альянс офіційно запросив Росію брати участь в спільній операції проти сомалійських піратів.

Колишній прем"єр-міністр Данії Андерс Фог Расмуссен вступив на посаду генсека НАТО 1 серпня. Як повідомлялося раніше, одним з пріоритетних напрямів його роботи на цій посаді повинна стати нова стратегічна концепція альянсу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО хоче "перевернути темну сторінку" відносин з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі