середа, 21 листопада 2012 05:19

Геніальність Ейнштейна пов'язана з екстраординарною формою його мозку - вчені

Геніальність Ейнштейна пов'язана з екстраординарною формою його мозку - вчені
Фото: facte.ru

Вражаюче високий інтелект Альберта Ейнштейна пов'язаний з незвичайними функціями в його мозку. Нове дослідження припускає, що геній Альберта Ейнштейна, можливо, був пов'язаний з унікальною формою мозку, повідомляють закордонних ЗМІ.

З дозволу родини Альберта Ейнштейна, його мозок був витягнутий і сфотографований після смерті в 1955 році. Його також розділили на 240 блоків для проведення гістологічних досліджень. Дослідники порівняли мозок Ейнштейна зі звичайним людським мозком з рівнем інтелекту до 85, щоб визначити, чи дійсно він володів унікальними особливостями.

У результаті стало відомо, що хоча загальний розмір і асиметрична форма мозку Ейнштейна були нормальними, префронтальна, соматосенсорная, тім'яна, скронева та потилична частини були екстраординарними, заявив Дін Фальк, професор антропології в штаті Флорида. Саме цим фактом можна пояснити видатні зорово-просторові і математичні здібності.

Нагадаємо, після смерті Ейнштейна в квітні 1955 року лікар Томас Харвей, який проводив в Прінстонському госпіталі розтин, таємно від родичів вченого вилучив його головний мозок. Відповідно до заповіту Ейнштейна вчений був кремований, а попіл розвіяно.

Протягом десятиліть Харвей зберігав мозок великого вченого у себе на квартирі в глечику з формаліном. При цьому він розділив його на 240 тонких зрізів. Пізніше він направив своєму другові-колезі з Філадельфії коробку з 46 зрізами мозку Ейнштейна. Слід зазначити, що основна частина мозку вченого знаходиться в даний час в Прінстонському госпіталі в США.

Зараз ви читаєте новину «Геніальність Ейнштейна пов'язана з екстраординарною формою його мозку - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі