субота, 30 червня 2007 12:30

Гей-парад в Лондоні не стали відміняти через терористичну загрозу

Традиційний щорічний гей-парад відбудеться в суботу в Лондоні. Проведення цього масового ходу по вулицях британської столиці до останнього моменту залишалося під питанням у зв"язку з підвищеними заходами безпеки, введеними в Лондоні напередодні. Вони були пов"язані з виявленням і знешкодженням вибухового пристрою в автомобілі, залишеному на вулиці Хеймаркет поблизу площі Піккаділлі-серкус.

Саме по цьому району повинна була пролягати частина запланованого маршруту "параду гордості", в якому очікується участь декількох сотень тисяч чоловік. Минулого року їх кількість досягла 600 тисяч.

Організатори заходу провели напередодні зустріч з представниками Скотланд-ярду, на якій отримали завірення в тому, що запланований хід і концерт на Трафальгарській площі все-таки відбудуться. При цьому поліція має намір підсилити охорону заходу і ретельніше контролювати безпеку ходу і його учасників.

У програмі заходи - виступи мера Лондона Кена Лівінгстона, представників столичної поліції Лондона, телеведучого популярної програми "Dr Who" Джона Берроумана і колишнього міністра культури Великобританії Кріса Сміта, який в 1984 році став першим депутатом британського парламенту, що відкрито заявив про свою гомосексуальну орієнтацію. Згодом він увійшов до уряду Тоні Блера, а в 2005 році став членом Палати лордів. У той же рік стало відомо про його позитивний ВІЧ-статус.

Гей-парад проводиться в Лондоні з 1972 року, він є як карнавальним ходом з музичними і танцювальними номерами, переодяганнями в немислимий різноколірний одяг, і реальним способом боротьби за рівноправ"я меншин, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Гей-парад в Лондоні не стали відміняти через терористичну загрозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі