середа, 13 грудня 2023 08:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Де українські війська відбили атаки ворога

Де українські війська відбили атаки ворога
За добу відбулося 95 бойових зіткнень. Фото: eastnews.ua

За минулу добу відбулося 95 бойових зіткнень.

Ворог завдав два ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомляє Генштаб у зведенні.

Авіаційних ударів зазнали Новомихайлівка та Костянтинівка Донецької області. Під артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів.

Авіація Сил оборони завдала удару по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох пунктах управління, трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двох складах боєприпасів противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти здаються в полон: у ЗСУ розповіли про бої на Таврійському напрямку

Волинський та Поліський напрямки

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямках

Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

Куп'янський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" українські захисники відбили вісім атак ворога у районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області.

Лиманський напрямок

Наші захисники відбили дві атаки ворога у районі Макіївки Луганської області.

Бахмутський напрямок

Українські війська відбили п'ять атак противника у районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують завдавати ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авдіївський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" українські захисники стримують ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Сили оборони успішно відбили 51 атаку ворога у районах східніше Новокалинового, східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, південніше Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області. Ворогу завдають значних втрат.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони продовжують стримувати ворога у районах Новомихайлівки Донецької області. Наші захисники відбили 13 атак.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

Запорізький напрямок

Сили оборони відбили вісім атак противника у районах північніше Приютного, західніше Вербового та південніше Роботиного Запорізької області. На Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають вогневе ураження по тилах противника.

РФ о 3:00 атакувала столицю балістикою. Силами і засобами ППО всі цілі були знищені, але уламки впали в лівобережній частині міста.

У трьох лівобережних районах сталося падіння уламків, що пошкодили будинки, травмували людей і викликали пожежі.

У Дарницькому районі виникло загорання приватного будинку на площі 400 м2.

В Дніпровському районі сталося загорання балкону на сьомому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку, пошкодження фасаду та вікон будинку, загорілися чотири авто в дворі будинку. Проводилася евакуація жителів. Потерпілі отримали переважно різані рани й отримали першу медичну допомогу. Також у цьому районі сталося загорання приватного будинку на площі 2 м2.

У Деснянському районі зафіксовано падіння уламків на відкритій місцевості та на проїжджій частині.

Голосіївський район: падіння уламків на проїжджу частину дороги без послідуючого горіння.

Зараз ви читаєте новину «Де українські війська відбили атаки ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі