вівторок, 30 грудня 2008 11:57

Газпром назвав свою ціну і готується перекрити Україні газ

Газпром  назвав свою ціну і готується перекрити Україні газ

Сьогодні, 30 грудня, Газпром сформував оперативний штаб по підготовці до припинення подачі газу до України, заявив глава російського газового холдингу Олексій Міллер.

"Газпром вже сьогодні сформував оперативний штаб, який почав підготовчу роботу", - сказав Міллер в ефірі телеканалу Вести.

Варто відзначити, що вчора Міллер заявив, що у разі переходу на ринкові ціни, відповідні європейським, вартість газу для України з 1 січня 2009 року повинна скласти $418 за 1 тис. куб. м.

Нагадаємо, сьогодні прем"єр РФ Володимир Путін заявив, що досягти домовленості з Україною з приводу проблеми оплати боргу за газ поки не вдалося.

Нагадаємо також, перший віце-прем"єр РФ Віктор Зубков назвав божевіллям неготовність України укласти договір по постачаннях газу в країну на 2009 рік.

За останній місяць відбулося декілька раундів переговорів Газпрому і НАК Нафтогаз України, в ході яких розглядалися різні варіанти сплати боргу, включаючи пропозицію Газпрому провести взаємозалік українського боргу у вигляді авансу за транзит російського газу по території України, повідомляє Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «Газпром назвав свою ціну і готується перекрити Україні газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі