середа, 12 червня 2013 10:22

Франциск визнав, що у Ватикані багато єпископів-геїв: "Ми з цим розбираємося"

Франциск визнав, що у Ватикані багато єпископів-геїв: "Ми з цим розбираємося"
Фото: lacruax.com

Папа Римський Франциск визнав існування так званого "гей-лобі" всередині Римської курії - одного з основних адміністративних органів Католицької церкви, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на інформоване джерело.

"У курії є як дійсно святі люди, так і корумповані течії. Зокрема, розмови про гей-лобі виправдані. Воно існує. Але ми з цим розбираємося", - заявив предстоятель Католицької церкви на зустрічі з латиноамериканськими віруючими.

Таким чином понтифік побічно підтвердив матеріали, що з'являлися в італійській пресі про те, що високопоставлені гомосексуали з Ватикану стали жертвами шантажистів. Повідомлялося також, що багато єпископів своєю кар'єрою зобов'язані "романтичним" відносинам зі старшими товаришами. Офіційні представники Ватикану відмовилися підтвердити або спростувати, інформацію про те, що Франциск дійсно говорив щось подібне, пославшись на те, що зустріч проходила в приватному форматі і не була публічною.

Раніше повідомлялося, що папа Римський вирішив зробити глибоку структурну реформу Римської курії одним з пріоритетів своєї роботи в найближчі роки. При цьому він зізнавався, що йому, як людині "неорганізованій", буде непросто подолати опір церковної бюрократії.

Зараз ви читаєте новину «Франциск визнав, що у Ватикані багато єпископів-геїв: "Ми з цим розбираємося"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі