понеділок, 17 червня 2013 16:26

Фонд Ігоря Янковського нагородив переможців всеукраїнської виставки дитячої творчості "Мій рідний край - Україна"

16 червня 2013 р. у київському "Шоколадному будинку" відбулася фінальна церемонія Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячої художньої творчості "Мій рідній край – Україна", яку провів Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього".

Відбір робіт для участі у виставці-конкурсі "Мій рідній край – Україна" проходив із 3 квітня по 30 травня 2013 р. Представлені на конкурс художні роботи оцінювалися компетентним журі, до складу якого ввійшли відомі діячі культури і мистецтва України. Кращі роботи учасників потрапили до виставки, яка експонуватиметься в "Шоколадному будинку" до 28 липня. Всі учасники, їх батьки, художні керівники, що прибули на церемонію, змогли оглянути експозицію, до якої увійшли кращі роботи, надіслані на конкурс.

Церемонію нагородження відкрив Голова Наглядової Ради ВБФ "Ініціатива заради майбутнього" Ігор Янковський. Він звернувся до присутніх зі словами: "Завдяки вашому ентузіазму нам удалося всього за 1,5 місяці зібрати 699 робіт з усіх куточків нашої країни. Це в черговий раз підтверджує, наскільки творчо активні наші діти, ініціативні й талановиті. Їм лише потрібно дати творчий імпульс, щоб їх дар зміг розкритися. Фонд був ініціатором конкурсу і каталізатором творчого процесу. Для об'єктивності оцінок було створено незалежне журі, яке оцінювало пронумеровані роботи, не знаючи навіть з яких регіонів України їх автори. Основною метою нашого конкурсу був пошук і заохочення юних талантів України, розвиток їх творчості. І ми ще раз переконалися - наші діти є багатогранними цікавими особистостями. І ми всі можемо пишатися підростаючим поколінням громадян України!"

Після цих надихаючих слів почалася церемонія нагородження. Перші призи в основному конкурсі отримали в категорії від 5 до 7 років: Валерія Ткачук з Житомира, Марія Кадацька з Києва і Ганна Лісойван з Києва. У категорії від 8 до 12 років: Андрєєв Антон, м. Черняхів, Житомирська область, Огирчук Поліна з м. Черняхів і Краснопера Софія з м. Хмельницький. У категорії від 13 до 16 років: Бідуха Єлизавета, м. Полтава, Синельник Назар, с. Степанівка, Вінницька область, Грабовий Святослав з м. Львів.

Боротьба за перемогу, окрім 3 вікових категорій проходила ще й у 16 номінаціях. Всі 36 фіналістів отримали коштовні призи, а 9 головним переможцям подарували путівки в знаменитий дитячий табір "Артек" у Криму.

Після нагородження, свято продовжила концертна програма за участю молодого талановитого бандуриста-віртуоза Ярослава Джуся, а також артистів оригінального жанру.

Зараз ви читаєте новину «Фонд Ігоря Янковського нагородив переможців всеукраїнської виставки дитячої творчості "Мій рідний край - Україна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі