субота, 29 грудня 2018 23:38

Фейгін пояснив, чому Сущенко опинився в "карцері"

Фейгін пояснив, чому Сущенко опинився в "карцері"
Українського журналіста Романа Сущенка засудили в РФ до 12 років колонії суворого режиму. Фото: Укрінформ

Російські тюремники перевели українського журналіста Романа Сущенка не у карцер, а у "приміщення камерного типу", і зробили це "з міркувань безпеки".

"Нам, не перебуваючи у колонії постійно, важко оцінювати, чи загрожує Сущенку якась небезпека, якби його розмістили у загальному приміщенні. Ну ось, наприклад, він як іноземний громадянин має право не працювати у колонії. І не буде працювати. А інші люди братимуть участь у виробничому процесі. В принципі, це може викликати деяке напруження", - пояснив громадський захисник журналіста Марк Фейгін, пише Укрінформ.

Також Фейгін заявив, що ПКТ, де перебуває Сущенко, - "це опалюване приміщення, яке мало відрізняється від інших".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омбудсмен розповіла про знущання над Сущенком у колонії РФ

"Там немає розеток, і таким чином, Сущенко наразі не має можливості закип'ятити воду, чи дивитися телевізор. Він також не може тримати при собі деякі потрібні особисті речі, що доступно тим, хто перебуває у звичайних камерах", - додав захисник.

Він зазначив, що Сущенко оголошують підйом не о 6:30, як годиться для звичайного в'язня, а о 5:00, відповідно до розпорядку ПКТ.

"Таким чином, цілеспрямованого "відвертого знущання" над моїм підзахисним немає - є бюрократичні двозначності, коли до людини, поміщеної до ПКТ з міркувань безпеки, застосовують правила і розпорядки, як до порушника режиму. Захист працює над вирішенням цих режимних та побутових проблем. Сподіваємося встигнути до часу приїзду до нього на побачення його близьких", - додав Фейгін.

Захисник уточнив, що до Сущенка скоро мають приїхати дружина і дочка, які отримали право на довге побачення з політв'язнем.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

4 червня 2018 р. Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму. Сущенко провину не визнав.

У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

29 грудня уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова заявила, що Сущенка у російській колонії помістили в карцер та "відверто знущаються з нього".

Зараз ви читаєте новину «Фейгін пояснив, чому Сущенко опинився в "карцері"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі