понеділок, 22 червня 2020 19:54

"Фармак" дасть школам гранти на екопроєкти

"Фармак" дасть школам гранти на екопроєкти
Виробник лікарських засобів компанія "Фармак" надасть школам гранти на екопроєкти. Фото: Reuters

Виробник лікарських засобів компанія "Фармак" побудує екокуточок, закупить 40 контейнерів для макулатури та встановить три безконтактні сенсорні змішувачі та накопичувальний бак для води в школах України в межах проєкту "Екошкола", який компанія реалізує в співпраці з ГО "Український екологічний клуб "Зелена Хвиля".

Учні 25 шкіл з усієї України презентували свої екопроєкти, спрямовані на збереження природних ресурсів та економію коштів освітніх установ. Три найкращі – отримали мінігранти від АТ "Фармак" на реалізацію своїх проєктів. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Переможцями стали:
Перше місце: Потічанська філія І-II ст. з дошкільним підрозділом ОЗ "Решетилівський ліцей ім. І. Л. Олійника" із проєктом "Створення екокуточку" отримає грант на суму 25 000 грн.
Друге місце: Новояворівська ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів із проєктом "Утилізація вторсировини з метою енергозбереження на базі другої школи" отримає грант на суму 20 000 грн.
Третє місце: ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Мирноградської міської ради Донецької області із проєктом "Розумні крани" отримає грант на суму 15 000 грн.

Крім того, було відзначено проєкти в спеціальних номінаціях.

Приз глядацьких симпатій – КЗСОР "Сумська обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей", м. Суми із проєктом "Виготовлення екопаперу" отримає грант на суму 7000 грн.

Спеціальний приз від АТ "Фармак" – Шосткинський навчально-виховний комплекс: спеціалізована школа І-ІІ ступенів – ліцей Шосткинської міської ради із проєктом "Безконтактна економія води" отримає грант на суму 15 000 грн.

"Скажіть, ви можете уявити своє життя без повітря, води, тепла? А можете уявити життя без паперу, ліків та електроенергії? І важливе питання – як збалансувати виробництво, що необхідне для всіх, з екологією? Часом прості правила та звички можуть врятувати і життя, і планету від шкідливого впливу. Саме цього ми навчаємо школярів у "Екошколі". Сподіваємось, що вони поділяться цими знаннями з батьками та друзями", - сказав операційний директор АТ "Фармак" Павло Павлик.

За його словами, місія "Фармак" – робити лікування доступним, ліки компанії присутні практично в усіх терапевтичних групах; щорічно на ринок виводиться в середньому 20 лікарських препаратів і приблизно 110 знаходяться в розробці.

Разом з тим, за його словами, у процесі виробництва є різного роду відходи та викиди.

"Фармак" є екологічно-свідомою компанією. У 2019 році споживання електроенергії зменшилося на 10%; газу на 23% на гривню випущеної продукції проти аналогічного періоду 2018 року. Кількість викидів зменшилася на 22,99%. За останні 5 років на екологічні проєкти було витрачено загалом понад 55 млн грн. У 2020 році більш ніж 100 тисяч євро інвестували в модернізацію Дільниці з очищення промислових стічних вод Департаменту з виробництва АФІ. Усе це відповідає цілям Глобального договору ООН у сфері захисту довкілля. "Фармак" став першою фармацевтичною компанією, що приєдналася до Мережі Глобального договору ООН. А у 2019 році виконавчий директор увійшов до складу наглядової ради Мережі в Україні", – сказав Павлик.

Голова ГО "Український екологічний клуб "Зелена Хвиля" к.б.н. Олександра Халаїм зазначила, що коли наприкінці літа 2019 року було прийнято рішення про перехід з проєктом "Екошкола" в онлайн-формат, основне прагнення було охопити якнайбільше слухачів та надати рівніші можливості шкільній молоді з усієї країни здобувати сучасні знання з екології та захисту природного довкілля, формувати свої локальні екологічні спільноти та представляти свої проєкти на конкурсі "Екошколи".

Згідно з повідомленням, в "Екошколі" було зареєстровано понад 1200 учнів з усіх куточків України. У фінальному конкурсі мінігрантів взяли участь понад 25 міст, містечок і сіл.

У 2020 році до проєкту "Екошкола" від "Фармак" приєднався Національний центр "Мала академія наук України".

Зараз ви читаєте новину «"Фармак" дасть школам гранти на екопроєкти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі