вівторок, 13 січня 2009 08:27

Євросоюз назве винних, якщо сьогодні газу не буде

Євросоюз назве винних, якщо сьогодні газу не буде
Комісар ЄС з питань енергетики Андріс Пібалгс каже, що якщо завтра не розпочнеться транзит газу, він зможе точно сказати, хто винен в цьому.

Про це Пібалгс заявив сьогодні на прес-конференції після завершення надзвичайного засідання Ради міністрів з питань енергетики ЄС.

"Якщо цього не станеться (початку транзиту газу), я зможу реально сказати, хто відповідальний за ситуацію", - сказав він.

Комісар зазначив, що до 8-ї години ранку за Брюсселем, всі спостерігачі вже перебуватимуть на вимірювальних станціях, і тому буде легше сказати, хто винен за затримку із транзитом.

У свою чергу присутній на прес-конференції міністр з питань промисловості та торгівлі головуючої в ЄС Чехії Марті Ріман зазначив, що сьогодні неможливо сказати, хто був винен у припиненні постачання газу до Європи.

"Можливо ми ніколи не дізнаємося, хто був винним", - сказав він.

Вчора заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв заявив, що постачання газу до Європи може бути відновлено 13 січня о 8-й ранку за середньоєвропейським часом (о 9-й за київським часом), повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Євросоюз назве винних, якщо сьогодні газу не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі