пʼятниця, 18 лютого 2022 08:20

"Це теракт Росії" - адвокат родичів Небесної сотні про розстріли на Майдані

"Це теракт Росії" - адвокат родичів Небесної сотні про розстріли на Майдані
Масові убивства активістів Революції гідності почалися на Майдані в Києві з 18 лютого 2014-го. ФОТО: Reuters

Масові убивства майданівців, які почалися у Києві з 18 лютого 2014-го – це терористичний акт Росії.

Вона провела його для легітимізації свого вторгнення в Україну, заявив в ефірі Українського радіо адвокат родичів Небесної сотні Віталій Титич.

"Усі події Революції — це все було результатом провокацій або організованих злочинів. Це важливий момент. Терористичний акт 20 лютого — це фінальна стадія (цього дня було розстріляно найбільше майданівців. – Gazeta.ua), яка формально була організована спецслужбами ФСБ для легітимізації вторгнення в Україну, зокрема окупації Криму і подальшої війни. Це ключове питання для України. У нас не було ніякої громадянської війни, був терористичний акт Російської Федерації, який був використаний Кремлем", - заявив Титич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ангели Пам'яті": кияни вшанували героїв Небесної сотні

Процесів в українських судах, де розслідуються справи Майдану, зараз триває багато, додав адвокат.

"Але їх об'єднує одне — ці процеси гниють у гнилих українських судах. Не маючи можливості зруйнувати розслідування злочинів під час масових акцій протесту — умовно "та сторона" вдалась до іншого, вона знищує результати розслідування в українських судах. Це відбувається перманентно з 2015 року", - сказав Титич.

З 18 лютого 2014 року розпочався найтрагічніший етап Революції гідності - протягом трьох днів у центрі Києва в сутичках з "беркутівцями" і "тітушками" загинули більше 100 людей. Десятки майданівців зникли безвісти, а більше тисячі отримали поранення.

Gazeta.ua пропонує згадати найгарячішу фазу протистояння на Майдані переглянувши відео та фотографії зроблені у ті дні.

Зараз ви читаєте новину «"Це теракт Росії" - адвокат родичів Небесної сотні про розстріли на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі