вівторок, 11 березня 2008 19:45

ЄС закликав Україну стабілізувати політичну ситуацію

Європейський Союз привітав прогрес в розвитку своїх відносин з Україною за минулий рік, закликав українське керівництво стабілізувати політичну ситуацію в країні і продовжити курс на політичні і економічні реформи, мовиться в комюніке за підсумками засідання Ради співпраці Україна-ЄС, що відбулося у вівторок в Брюсселі. У ньому взяла участь прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"ЄС нагадав про ключову важливість конституційної реформи на Україні, встановлення надійної системи заборон і противаг між головними державними органами і незалежним Конституційним судом, вважаючи це необхідною основою для політичної стабільності", - наголошується в комюніке.

Брюссель порадив Києву звернутися у Венеціанську комісію за рекомендаціями по виробленню надійної і збалансованої конституції.

Раду співпраці відзначив істотний прогрес в роботі над новою поглибленою базовою угодою про співпрацю Україна-ЄС і привітав початок 18 лютого переговорів про встановлення зони вільної торгівлі між ними, привітав Україну із завершенням процесу вступу у СОТ.

"ЄС високо оцінив співпрацю України у врегулюванні придністровського конфлікту (...) і той факт, що Україна приєднується до більшості заяв ЄС в області зовнішньої політики і безпеки", - підкреслюється в комюніке, повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «ЄС закликав Україну стабілізувати політичну ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі