пʼятниця, 20 листопада 2015 12:38

ЄС може очолити стабілізаційну місію на Донбасі - експерт

ЄС може очолити стабілізаційну місію на Донбасі - експерт
Колишній заступник міністра оборони Леонід Поляков

Дипломати ведуть переговори стосовно стабілізаційної місії на Донбасі під проводом Європейського союзу. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав фахівець із оборонної політики України, колишній заступник міністра оборони Леонід Поляков.

"Багато говорять про новий формат. Називали три варіанти. Розгортання гуманітарної або миротворчої місії під проводом ООН. Заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв сказав, що ведуться переговори стосовно стабілізаційної місії під проводом Європейського союзу. Деталі поки що невідомі. Інший варіант - ні миру, ні війни. Сторони опиняться перед фактом, що немає ніяких домовленостей. Фактично це денонсація Мінських домовленостей. Тиск на Росію тоді посилиться. Заяви росіян про те, що вони дотримуються угод, для світового товариства - пустий звук", - сказав він.

Експерт переконаний, що для виконання Мінських угод насамперед потрібно, щоб Росія була готова до змін у практичній площині.

"Поки що це не спостерігається. Ми готові оборонятися всіма силами. Інша сторона не готова миритися і продовжує провокації. Зараз не зрозуміло, яким буде продовження. Може бути новий удосконалений формат Мінськ-3. За основу збережуть ті положення, про які домовилися раніше, і продовжать термін виконання. Впевненості, що Кремль і його маріонетки виконають свої зобов'язання, немає. Чи можливо для України виконати Мінські угоди? Безумовно. Якщо Україна буде контролювати кордон і з Донбасу виведуть усі іноземні формування, проблем не буде", - сказав він.

Нагадаємо, керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука вважає що, через ескалацію конфлікту на Донбасі, дипломатичний проект "Мінськ" буде закрито.

Зараз ви читаєте новину «ЄС може очолити стабілізаційну місію на Донбасі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі