неділя, 15 серпня 2010 13:48

Електронної бази щеплень немає через брак комп'ютерів

Електронної бази щеплень немає через брак комп'ютерів

У цьому році в Україні обіцяють ввести сертифікат щеплень.

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомила головний лікар дитячої клінічної лікарні N9 Подільського району Києва Олександра П'янкова.

"Зараз медики користуються медичною документацією, яка називається "форма 63". У неї корявим почерком, нерозбірливо лікарі заносять, які щеплення робили дитині. Звичайно, мають бути нормальні паспорти або сертифікати", - наголосила лікар.

Вона зазначила, що наприкінці липня лікарям розіслали Програму імунопрофілактики по захисту населення міста Києва на 2010-2019 роки. Документ передбачає, впровадження сертифікатів імунізації, який кожна дитина отримує на руки, а також створення загальної електронної бази щеплень.

"Але щоб створити цю базу, лікарні мають бути забезпечені комп'ютерами. Але комп'ютерів, куплених за державний рахунок, поки немає у жодному лікувальному закладі. Це великий сором для столиці. Сподіваюся, що до початку 2011 року ми вже будемо мати спільну базу щеплених дітей", - сказала П'янкова.

Раніше головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков заявляв, що не вистачає на вакцинацію 78 млн грн. За його словами, у державному бюджеті-2010 на проведення вакцинопрофілактики передбачено 237 млн грн, тоді як на всі необхідні програми з вакцинації необхідно 316 млн грн.

Також у Міністерстві охорони здоров'я виступали за те, щоб штрафувати батьків через відмову вакцинувати своїх дітей.

Як відомо, вакцина діє протягом 20–30 років. Далі щеплення слід повторити.

Зараз ви читаєте новину «Електронної бази щеплень немає через брак комп'ютерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі