пʼятниця, 19 червня 2009 13:11

Економіка Латвії до зими досягне дна

Економіка Латвії до зими досягне дна
Криза в Латвії ще не досягла дна, але це відбудеться взимку цього року, коли людям доведеться оплачувати нові рахунки за комунальні послуги, заявив міністр економіки Латвії Артіс Кампарс в інтерв"ю передачі "900 секунд" телеканалу LNT.

За словами Кампарса, уряд Латвії зробив все, щоб отримати черговий транш від міжнародних кредиторів: скоротив на їхню вимогу витрати бюджету приблизно на 500 млн латів.

"В найближчий день стануть відомі результати поїздки прем"єра Валдіса Домбровскіса до Брюсселя на переговори з кредиторами і у мене немає жодних підстав вважати, що результати ці будуть негативними", - сказав Кампарс.

Як заявив міністр економіки, позика буде витрачена, головним чином, на погашення дефіциту бюджету: "Нам дуже важливо бути здатними заплатити нашим людям - тим, хто вважає проведені скорочення бюджету надмірними".

На питання про те, до якого часу Латвії вистачить нової позики, якщо вона її отримає, Кампарс назвав 2012 рік - термін, коли планується "досягти збалансованого бюджету і ввести в країні євро".

Роздумуючи про те, чи досягла економіка Латвії своєї нижчої точки, керівник економічного відомства заявив, що "є багато сигналів, що свідчать про те, що незабаром ми можемо розпочати повільне зростання", але допустив, що "дно" буде досягнуте тільки взимку цього року, "коли потрібно буде оплачувати нові комунальні рахунки", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Економіка Латвії до зими досягне дна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі