пʼятниця, 29 січня 2021 06:30

Ефективність понад 89%: зареєстрували ще одну вакцину від Covid-19

Ефективність понад 89%: зареєстрували ще одну вакцину від Covid-19
Зареєстрували ще одну вакцину від коронавірусу. Фото: Reuters

Вакцина проти Covid-19 від компанії Novavax успішно пройшла фінальну стадію клінічних випробувань і показала ефективність на 89,3%.

Препарат розроблений на основі білків. Третя фаза клінічних випробувань проводилася у Великій Британії. Його дію також вивчили і на новий штам коронавірусу, який знайшли в Сполученому Королівстві, а пізніше в інших країнах, повідомили в компанії

Дослідження дають підстави стверджувати, що вакцина на 95,6% ефективна проти Covid-19 і на 85,6% проти мутованого вірусу. У той же час, значно меншу ефективність вакцина продемонструвала проти штаму коронавируса, що виник в Південній Африці - 49,4%.

У випробуваннях взяли участь більше 15 тисяч чоловік у віці від 18 до 84 років, в тому числі 27% учасників були старше 65 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський союз заборонить розповсюджувати вакцину від Covid-19

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт "Про лікарські засоби", який спрощує реєстрацію і використання вакцин від Covid-19 в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Ефективність понад 89%: зареєстрували ще одну вакцину від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі